Noaptea Albă a Creatorilor & Designerilor de produs – a patra ediție în București

afis BucurestiAjuns la ediţia a IV-a, proiectul Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs se desfăşoară în Bucureşti, în spaţiul elegant al Institutul Cultural Român, pe 24 octombrie 2015, între orele 19.00 – 02.00.

Va fi o seară dedicată designerilor şi creatorilor de produs din România, unde se va pune accentul pe obiectele originale, de autor, într-o expoziţie curatoriată de Mihaela Ion şi Teodora Vlădescu. Creatorii şi publicul sunt provocaţi să participe la un eveniment pop-up în cadrul Institutului Cultural Român – o expoziţie de produse de autor cu un plus de networking. DJ Never Over va întreține atmosfera muzicală pe tot parcursul evenimentului, mixând cele mai interesante ritmuri pop electronice.

În mediul online, bloggerii oficiali ai evenimentului vor oferi detalii despre Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediția de Bucureşti, iar hashtag-ul recomandat pentru acest proiect este #blanchenuit.

Ediţia de anul acesta a Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs este finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi se desfăşoară în trei oraşe din România: Cluj-Napoca (pe 17 octombrie la Centrul de cultură urbană – Casino), Bucureşti (pe 24 octombrie la Institutul Cultural Român) și Timişoara (pe 31 octombrie la Ambasada). Proiectul se va încheia cu lansarea catalogului trilingv al expoziției.

Anul acesta a fost propusă includerea unor proiecte colaterale – expoziţii pop-up, ateliere și deschiderea studiourilor artiştilor – care să aibă loc în toate oraşele din România, astfel încât comunitatea industriei creative româneşti să beneficieze de vizibilitate la nivel național.

În ultimii patru ani, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs a devenit o platformă activă de networking şi inspiraţie, dedicată persoanelor creative din România. Confirmarea acestui merit a venit și prin includerea proiectului printre cele finaliste la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact. Mai mult, voluntarii săi au fost printre finaliştii Galei Naţionale a Voluntarilor, secţiunea Artă şi cultură.

Proiectul Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este organizat de echipa Asociaţiei Atelierul de Creaţie, organizaţie non-profit ce susţine – de mai bine de cinci ani – abordările alternative de prezentare în spaţii noi de consum de cultură. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești.

Contact media: Directia Comunicare si IT, biroul.presa@icr.ro, 031 7100 678