Godmother lansează Evaluare Digitală – prima platformă de testare online dedicată elevilor din clasele I-VIII și pregătitoare

EVALUARE DIGITALĂ reprezintă o platformă online independentă, dedicată elevilor din clasele I-VIII și pregătitoare, cu ajutorul căreia aceștia își pot testa cunoștințele dobândite în școală la probe precum Limba română, Matematică sau Cultură generală.

Având ca bază curriculum-ul în vigoare, programele școlare și Legea Educaţiei Naţionale, Evaluare Digitală reinterpretează, într-o manieră modernă și creativă, subiectele școlare, pornind de la preocupările și curiozităţile copilului. Rezultatul este o călătorie fantastică în lumea reală, care asigură o învăţare eficientă și relevantă.

EVALUEAZĂ-TE CORECT!

Principalul scop al testelor propuse prin intermediul acestei platforme educaționale este evaluarea cunoștințelor și monitorizarea progresului elevilor din clasele I-VIII și pregătitoare. Copiii sunt provocați să descopere și să rezolve subiecte dintre cele mai inventive, iar părinții, pe baza monitorizării activității – rezultatele testului și sugestiile din partea evaluatorilor – pot afla răspunsul la două întrebări esențiale pentru dezvoltarea copiilor: CARE este nivelul lor actual de pregătire și CUM pot evolua, astfel încât să atingă un nivel superior de performanță școlară.

În același timp, Evaluare Digitală urmărește digitalizarea concursurilor și testelor școlare, prin crearea unui mediul extern de evaluare a cunoștintelor elevilor, distinct de cel al școlii în care învață, precum și dezvoltarea personală a copiilor.

Creativitate, provocare, entuziasm, chiar de acasă!

 Evaluare Digitală propune un set de teste online, foarte ușor de accesat chiar de acasă, de pe laptop sau tabletă, ceea ce oferă copiilor și ocazia de a utiliza tehnologia în scopuri educative.

 „Vrem sau nu să recunoaștem și să acceptăm, generațiile actuale de copii gândesc, se dezvoltă prin filtrul și cu ajutorul tehnologiei, iar părinții trebuie de cele mai multe ori să țină pasul cu evoluția lor. Estimăm ca în primul an aproximativ 50 000 de elevi să își testeze nivelul cunoștințelor și să își poată compara astfel rezultatele și timpul de reacție cu cele ale copiilor de vârsta lor”, declară Valentin Văcăruș – inițiatorul proiectului.

Subiectele propuse în platforma Evaluare Digitală sunt redactate de profesori autorizați, respectă programa școlară și urmăresc îndeaproape etapele cronologice de predare din școli.

Structura

Evaluare Digitală este formată din :

  • Etapa demo – trei teste gratuite la Limba română, Matematică și Cultură generală. Aceste teste sunt însoțite de câte un Antrenament, care cuprinde 30 de exerciții de ”încălzire”, pentru fiecare materie propusă. În acest moment elevii pot accesa gratuit pe www.evaluaredigitala.ro testele demo la Matematică și Limba Română, precum și toate cele trei zone de Antrenament.
  • Trei etape de evaluare, a câte trei teste fiecare – Limba română, Matematică, Cultură generală
  • O etapă finală (trei teste) la care elevii se vor califica pe baza punctajului total obținut la etapele anterioare.

 Fiecare test cuprinde câte 21 de subiecte structurate pe 4 grade de dificultate: ușor, mediu, greu și performanță.

 Evaluare Digitală este în același timp și o competiție extra-școlară. În urma fiecărui test rezolvat elevii acumulează puncte (pietre prețioase), au acces la clasamente, iar cei care ajung în etapa finală și obțin cel mai mare punctaj au șansa să câștige marele premiu oferit de Evaluare Digitală: excursie la Disneyland Paris.