Înalţi oficiali europeni transmit condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Bucureşti

Înalţi oficiali europeni transmit condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Bucureşti. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi comisarul european pentru politică regională şi-au exprimat solidaritatea cu românii. Între timp, presa europeană acoperă pe larg acest eveniment tragic.

Presa belgiană consacră titluri pe prima pagină privind drama care s-a petrecut în clubul de la Bucureşti, unde câteva zeci de tineri şi-au pierdut viaţa şi foarte mulţi au fost răniţi. Posturile publice de radio şi televiziune spun în titlurile lor că incendiul din clubul din Bucureşti a fost cauzat de lipsa reglementărilor, iar un post privat, principalul concurent pe piaţă, descrie drama prin faptul că a fost un haos total cu foarte multe victime. Presa vorbeşte şi de zile de doliu naţional decretate la Bucureşti, în memoria victimelor. De altfel, încă de azi-noapte, principalele televiziuni de ştiri internaţionale transmiteau despre această tragedie încă din primele momente ale producerii incendiului din clubul din Bucureşti.

Mesaje de condoleanţe către familiile, rudele şi prietenii victimelor şi urări de recuperare cât mai rapidă a răniţilor au mai transmis şi Republica Moldova, Ungaria şi Federaţia Rusă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 octombrie