Informare de presă – Ambasada Franței

În semn de solidaritate și de compasiune cu poporul român și familiile victimelor incendiului din clubul Colectiv, drapelele vor fi coborâte în bernă la Ambasada Franței, în toate sediile Institutului Francez din România, precum și la Liceul Francez din București, pe durata celor trei zile de doliu național. De asemenea, elevii de la Liceul Francez „Anna de Noailles” din București vor păstra luni, 2 noiembrie, un moment de reculegere in memoria victimelor.

Francois Saint-Paul, ambasadorul Franței în România, a vizitat astăzi locul tragediei si a adus un omagiu victimelor incendiului din clubul Colectiv.

O misiune, programată cu mai mult timp în urmă, în cadrul unui proiect de cooperare început în 2013, pentru realizarea, cu finanțare de la Banca Mondială și din fonduri structurale europene, a patru centre specializate in tratarea arsurilor grave, va sosi în această seară pe aeroportul din București (ora 20.10). Misiunea este compusă din domnul profesor Marc Chaouat (spitalul St. Louis de la Paris), secretarul general al societății savante (arsuri grave), doctorul De Broucker, șeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille, și din reprezentanți din Ministerul francez al Sănătății. Acești specialiști francezi de înalt nivel vor fi la dispoziția autorităților române pentru a-și împărtăși experiența. Misiunea franceză se va întâlni cu domnul Raed Arafat încă din această seară.