Editura Casa Radio – un nou proiect Radio România

In anul 1998, Revista Radio România primeste „Premiul de onoare” din partea „Uniunii Criticilor muzicali din România” pentru reflectarea consecventa a vietii muzicale românesti.

7Si tot in luna martie, mai exact in perioada 20-22 martie, in cadrul „Festivalului de cânt pentru copii si tineret din Suedia, Corul de copii Radio primeste Marele trofeu.

In acelasi timp, pe 7 decembrie are loc prima transmisiune directa derulata sub genericul Serii de opera cu deschiderea stagiunii la Teatrul Scala din Milano. Anual, Radio România Muzical a transmis ulterior spectacolul care deschidea stagiunea la Scala din Milano.

Tot acum este înfiintata Editura „Casa Radio”, aflata în coordonarea Directiei Patrimoniu, condusa de Sebastian Sârca, care a devenit director al editurii, în anul 2003.

La 1 octombrie 1999, Radio Romania International a început sa produca emisiuni în limba chineza, iar in perioada 10-14 noiembrie, Târgul GAUDEAMUS – editia a VIa, are loc în Pavilionul Central Romexpo, cel mai mare spatiu expozitional de acest gen din România. Spatiul generos permite gazduirea Târgului de Arta GAUDEAMUS, o expozitie de arta plastica, alcatuita din lucrari ale unor tineri artisti. Este initiata o noua sectiune a Trofeului Presei, rezervata agentiilor de presa.

Un alt eveniment aparte a fost cel din anul 2000, cand la Centrul de Presa al Casei Radio s-a decernat medalia anului 1999 Papei Ioan Paul al II-lea de catre Societatea Româna de Radiodifuziune.

Pe 17 februarie se lanseaza primele emisiuni în limba engleza la Radio România International, iar Radio România Tineret lanseaza prima emisiune „Maraton în Blue Jeans”, duminica, între orele 13.00 si 20.00.

Tot in anul 2000, Radio România International poate fi receptionat si pe Internet în sistem Real Audio, iar pe 11 mai Societatea Româna de Radiodifuziune participa la a treia Conferinta Interbalcanica Radio-Tv care s-a desfasurat în Turcia.

În cadrul celei de a VII-a editii a Târgului GAUDEAMUS, are loc unul din cele mai importante evenimente culturale ale anului: Gianni Vattimo este invitat în România, în calitate de oaspete de onoare GAUDEAMUS. Tot acum sunt instituite doua noi trofee, acordate de catre organizatori: Premiul Educatia, oferit unei inst itutii de învatamânt participante si Premiul de Excelenta, decernat unei edituri prezente la Târg, pentru sustinerea unui proiect editorial de promovare a culturii române în plan international.

buletin