100 de jurnalişti străini şi tot atâţia români se reunesc pentru două zile la o conferinţă internaţională media la Bucureşti

Peste 100 de jurnalişti, editori, directori generali şi patroni de media din străinătate, şi tot atâţia din România, dar şi personalităţi internaţionale precum Erhard Busek, fost vicecancelar austriac, se vor reuni la Bucureşti, în zilele de 5 şi 6 noiembrie, în cadrul SEEMO Forum.

SEEMO (South East Europe Media Organisation) este o organizaţie regională a editorilor de presă din Sud-Estul Europei, creată în 2000, la Zagreb, ca organizaţie afiliată Institutului Internaţional de Presă (IPI).

SEEMO apără și promovează libertatea presei, acționează pentru îmbunătățirea standardelor și practicilor jurnalismului în regiunea Europei de Sud-Est, oferind o platformă de dezbateri privind aspecte relevante pentru mass-media regionale.

O conferință privind libertatea presei, influența politicului asupra mass-media și corupția a fost organizată la 23 septembrie 2014 la Palatul Parlamentului din București.

Anul acesta, cei peste 200 de participanţi la conferinţa SEEMO Forum de la Bucureşti se vor reuni la hotel Marriott şi vor discuta despre ce mai reprezintă acum business-ul în acest domeniu, ce reprezintă competiţia pe piaţa media, cine mai sunt patronii şi cum facem faţă provocărilor reprezentate de ceea ce numim new media.

Forumul este organizat de SEEMO împreună cu Programul Media pentru Sud-Estul Europei al Fundaţiei Konrad Adenauer (KAS) şi Iniţiativa Central Europeană (CEI), din care România face parte.

În cadrul forumului vor fi decernate Premiul SEEMO-CEI pentru Merite Deosebite în Jurnalismul de Investigaţie şi Premiul pentru Tânărul Jurnalist al Anului, din partea Freedom House şi Fundaţiei Konrad Adenauer.

Program:

SEEMF FINAL AGENDA