Controale în cluburile şi discotecile din ţară

În cluburile şi discotecile din ţară au început deja controale, după tragedia de la „Colectiv”. Astăzi, la Tulcea autorităţile verifică dacă patronii respectă normele de prevenire şi stingere a incendiilor. Din comisia care face aceste controale fac parte reprezentanţi ai Primăriei, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Poliţiei Locale.

Reporter: Irinel Călin – Primăria municipiului Tulcea a identificat 20 de unităţi de alimentaţie publică, discoteci şi baruri cu program după ora 22:00.

George Şişcu, consilier al primarului şi preşedinte al acestei comisii: Vom merge până la închiderea acestor puncte de lucru dacă considerăm că este cazul să-şi pună la punct modul în care funcţionează.

Reporter: În ceea ce priveşte Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, în acest an au fost verificate majoritatea unităţilor de alimentaţie publică din municipiu, însă niciuna dintre ele nu a necesitat autorizaţie de securitate la incendiu, conform normativelor.

col. Valentin Timofte, adjunctul şefului ISU: ISU a efectuat controale la majoritatea unităţilor de alimentaţie publică de pe raza municipiului în urma cărora nu s-a constatat că vreo asemenea unitate să întrunească condiţiile necesare încadrării în categoria sălilor aglomerate.

Reporter: Controale pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor vor fi eefctuate la toate unităţile de alimentaţie publică din judeţul Tulcea până cel târziu pe 15 decembrie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 noiembrie