Cu faţa spre viitor

Odata cu anul 2006, Antena Satelor devine post national. Tot anul 2006 aduce pentru Radio Bucuresti un premiu din partea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti pentru abordarea cu profesionalism a problemelor economice si ale mediului de afaceri.

In anul 2007, Agentia de presa RADOR lanseaza un nou format de newsletter si va avea doua editii transmise zilnic între orele 14:00 si 20:00. In acelasi timp, in luna mai Radio România devine membru al Comisiei Radio a Uniunii Europene de Radio si Televiuziune.

La 1 august e9ste înfiintat Serviciul Patrimoniu, care reuneste arhivele sonore si scrise ale Radioului public, iar patru zile mai tarziu actorul si muzicianul Florian Pittis, director al postului Radio3Net al Societatii Romane de Radiodifuziune paraseste atat viata artistica, cat si pe cea a radioului. Acesta s-a stins din viata la data de 5 august 2007.

Pe langa poezie, Radio Romania si-a pus amprenta sip e teatrul romanesc. Astfel, pe 29 aprilie, Gala Premiilor UNITER 2009, premiaza Teatrul National Radiofonic pentru specatcolul „Ionesco, cinci piese scurte”, de Eugen Ionesco, in regia artistica a lui Alexandru Dabija.

O alta recunoastere a muncii oamenilor din Radio Romania are loc pe 6 iunie cand postul national public a primit  premiul Lifetime Award, pentru albumul „80 de Ani de Muzica în 80 de Ani de Radio”, în cadrul Galei „Romanian Music Awards 2009” desfasurata la Craiova.

La un an diferenta, Radio România devine cel mai important partener media al campaniei „Pierdut”, initiata de Asociatia Telefonul Copilului si lansata în cadrul unei conferinte de presa desfasurate la sediul Societatii Române de Radiodifuziune.

Data de 18 iulie 2011este una importanta pentru postul Radio 3Net „Florian Pittis” incepe sa emita în Bucuresti în sistem digital T-DAB. Modernizarea sistemului de emisie al Radio 3Net face parte dintr-un proiect pilot implementat de postul public de radio, care a debutat în anul 2005, odata cu emisia digitala a posturilor Radio România Actualitati, Radio România Muzical si Bucuresti FM.

Anul acesta a fost la fel de incarcat in evenimente. Pe 12 octombrie, Radio România Actualitati a câstigat premiul NATO pentru cea mai buna fotografie propusa de un jurnalist, într-un concurs foto dedicat celui mai amplu exercitiu desfasurat de Alianta în ultimii 13 ani. Ilie Pintea, corespondent Radio România Actualitati, s-a clasat pe primul loc în aceasta competitie desfasurata de NATO la care au participat 40 de candidati.

Astazi, Radio Romania implineste 87 de ani de existenta, de emisie si de o intreaga arhiva de  evenimente. 87 de ani in care Radiodifuziunea Romana a castigat numeroase premii si distinctii, ceea ce face ca munca celor din SRR sa continue frumos si promitator.

La Multi ani, Radio Romania!

buletin