Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost reţinut de procurorii anticorupţie în dosarul tragediei de la Clubul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost reţinut, aseară, de către procurorii DNA în dosarul tragediei de la clubul bucureştean Colectiv, în care au murit 32 de oameni şi 183 au fost răniţi. Până acum, trei persoane au fost arestate şi alte patru au fost reţinute pentru 24 de ore. Care sunt acuzaţiile şi cum au decurs cercetările ne spune Roman Muşat.
Reporter: Procurorii care l-au reţinut pe edil au fost cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce această instituţie a preluat o parte din dosar.  Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, după ce ar fi emis ilegal acordul şi autorizaţia de funcţionare necesare desfăşurării activităţii Clubului Colcetiv. Tot ieri, au fost reţinuţi cei doi acţionari ai firmei care a furnizat artificiile aflate la originea incendiului, precum şi un angajat al acestora. Patronii sunt acuzaţi că, după producerea incendiului, ar fi distrus documente pentru a împiedica cercetările. În privinţa pirotehnistului, procurorii susţin că ar fi instalat artificiile în club, încălcând măsurile de siguranţă şi prevederile legale. Atât primarul Sectorului 4 al Capitalei, cât şi celelalte trei persoane reţinute ieri vor fi prezentate astăzi instanţei, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. În plus, secţia militară a DNA s-a sesizat, ieri, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în cazul unor cadre militare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, având în vedere şi datele apărute în spaţiul public, conform cărora clubul Colectiv ar fi primit avizul legat de prevenirea şi stingerea incendiilor. Reamintim că toţi cei trei administratori şi acţionari ai localului sunt deja arestaţi preventiv pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 noiembrie