Un marş paşnic în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv este anunţat la Haga, în Olanda

Un marş paşnic în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv este anunţat pentru această după-amiază la Haga, în Olanda. 450 de persoane au răspuns deja apelului pe Facebook, iar alte peste 400 şi-au exprimat intenţia de a se alătura grupului care va parcurge traseul de patru km, dintre gara centrală şi Ambasada României. Este o manifestare din solidaritate şi compasiune, după cum i-a declarat corespondentului RRA, una dintre organizatoare, Cristina Dumitrache.

Cristina Dumitrache: Susţinem un moment de reculegere cu lumânări şi flori în faţa Amabasadei pentru fetele care nu mai sunt printre noi. Iar al doilea lucru este să arătăm că suntem solidari cu toţi cei care ies acum în stradă în Bucureşti, în celelalte oraşe şi în alte ţări. Ne dorim schimbarea pentru ţara în care am crescut, pentru ţara în care avem familii, pentru ţara în care avem părinţi, fraţi.

Realizator: Potrivit corespondentului RRA, Claudia Marcu, în Olanda, comunitatea românilor s-a mobilizat şi pentru a sprijini familiile pacienţilor transferaţi la trei centre medicale pentru arşi, oferind cazare şi ajutor psihologic. Aşa cum v-am mai anunţat, opt răniţi din România au fost transportaţi ieri în Olanda, dar doi au decedat la scurt timp după aterizare. Ceilalţi şase sunt în stare stabilă, însă rănile sunt grave şi foarte adânci, după cum spun medicii olandezi, iar recuperarea lor va dura mai multe luni.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 noiembrie