Pactul ultimilor descendenţi ai lui Hitler

Arborele genealogic al familiei lui Adolf Hitler mai are în prezent cinci membri: doi nepoţi ai surorii vitrege – Peter Raubal şi Heiner Hochegger şi trei nepoţi ai fratelui vitreg – Alexander, Lewis şi Brian Stuart-Houston.

Adolf Hitler a fost obsedat de ceea ce considera a fi perfecţiunea. Era convins că rasa ariană este rasa supremă şi crimele pe care le-a ordonat aveau ca scop accelerarea dezvoltării omenirii în această direcţie. Ar trebui punctat că, deşi Hitler a dus această politică la extreme inimaginabile, au existat la acea vreme şi alte figuri proeminente care se arătau în favoarea unor forme de eugenism (teorie care susţine ideea reacţionară a inegalităţii biologice şi intelectuale a raselor umane, a împărţirii oamenilor în rase inferioare şi superioare). Era vorba de sterilizări forţate ale unor categorii de indivizi cu handicap, ale săracilor sau prostituatelor. Printre susţinătorii unor practici de acest gen s-au numărat Winston Churchill, Theodore Roosevelt şi Margaret Sanger. Curentul era în plin avânt încă de la sfârşitul secolului 19. S-a stins abia după ascensiunea naziştilor şi după ororile celui de-al Doilea Război Mondial.

Şi iată că, ironic, continuitatea liniei de sânge alui Hitler, promotorul rasei superioare, avea să devină ea cea indezirabilă.

Nepotul lui Hitler, Peter Raubal, s-a născut în 1931, este acum la o vârstă înaintată şi este lesne de înţeles că nu prea mai are cum să lase vreun urmaş. Vărul acestuia, Heiner Hochegger, s-a născut în 1945, are 70 de ani. Un copil la acestă vârstă e la fel de improbabil.

brianAşadar, singurii urmaşi ai lui Hitler care ar mai putea asigura continuitatea liniei de sânge sunt cei trei fraţi Stuart-Houston, nepoţii fratelui său vitreg Alois Hitler Jr., care au vârste cuprinse între 48 şi 64 de ani. Tatăl celor trei, nepotul de frate al lui Hitler, William Patrick, şi-a schimbat numele în Stuart-Houston după război, când s-a stabilit în Long Island, SUA. William Patrick Hitler (Stuart-Houston) a murit în 1987.

Dar cei trei descendenţi nu au nici o intenţie de a procrea, pentru că au făcut un pact: nu vor avea niciodată copii, pentru a pune punct în mod intenţionat liniei de sânge a lui Hitler.

Scriitorul David Gardner, autor al cărţii „Ultimii Hitleri”, care a luat legătura în anii ’90 cu descendenţii Fuhrerului, spunea:

„Nu au semnat un pact propriu-zis, dar au vorbit între ei şi, pentru că toţi împărtăşeau povara acestei moşteniri odioase, au hotărât să nu se căsătorescă niciodată şi să nu aibă copii. Şi acest acord a fost respectat până în ziua de astăzi.”

www.todayifoundout.com

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă