Târgul Internaţional „Gaudeamus – Carte de Învăţătură” se va desfăşura între 18-22 noiembrie, la Romexpo

Acasă, în Bucureşti, ajunge cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio – este, de fapt, sloganul sub care se va desfăşura, între 18-22 noiembrie, în Pavilionul Central de la Romexpo, de aici, din Capitală, Târgul Internaţional „Gaudeamus – Carte de Învăţătură”. Invitatul de onoare al ediţiei din acest an este grupul ambasadelor, delegaţiilor şi instituţiilor francofone din România, pe a cărui reprezentantă o vom asculta imediat, aşa cum îl ascultăm pe Vlad Epstein, directorul Târgului Gaudeamus, târg ajuns la cea de-a XXII-a ediţie.
Vlad Epstein: Târgul Gaudeamus se adresează unei pieţe dificile, aflate într-o situaţie delicată. Ei bine, pariul nostru, ca promotori, este să producem tot timpul noutăţi, iar când ele se verifică şi se dovedesc a avea un bun ecou, să rămână şi să devină proiecte sau secţiuni ale Târgului Gaudeamus. E vorba de „Cărţile se întorc acasă” – s-au adunat până acum 140.000 de volume, care au ajuns la biblioteci din zone rurale. De asemenea, „Olimpici de nota 10”, eroi pentru o zi, cel puţin, în târgurile Gaudeamus. Contează foarte mult pentru noi votul publicului, care recompensează edituri, titluri, iniţiative, proiecte, care apoi sunt certificate de premii ale unor instituţii prestigioase din România.
-: Excelenţa Sa, doamna Joanne Lemay, ambasador al Canadei în România.
Joanne Lemay: În prezent, Organizaţia Internaţională a Francofoniei cuprinde 80 de state şi guverne, printre care şi România, cu o populaţie de aproximativ 900 de milioane de persoane şi 274 de milioane de vorbitori de limbă franceză, distribuiţi pe cinci continente. A fost aleasă şi tematica specifică prezenţei GADIF, la ediţia din acest an a Târgului – cartea este o joacă de copii, care se adresează tuturor celor doritori să descopere bogăţia şi calitatea literaturii franceze din întreaga lume.
Realizator: Vă aşteptăm, deci, de miercurea viitoare, la Gaudeamus, cu multe surprize, în Pavilionul Central de la Romexpo, în Piaţa Presei Libere, aici, în Capitală.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 12 noiembrie