Ziua Națională a României, sărbătorită la New York și în capitala SUA

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, şi în acest an, printr-o serie de două recitaluri găzduite de Weill Recital Hall (Carnegie Hall), din New York, şi de The John F. Kennedy Center for the Performing Arts Millenium Stage, din Washington, DC.

La cea de a zecea aniversare de la înfinţare, Cvartetul SoNoRo se reîntoarce la Carnegie Hall, unde a debutat acum cinci ani, în Zankell Hall. Edith Eisler scria în 2010, în NY Concert Review , despre  acest debut, că ”…ansamblul trebuie să fie unul dintre cele mai bune, mai versatile grupuri tinere, prezentate publicului”.

SoNoRo a fost înfiinţat în 2006, în Bucureşti, ca un experiment menit să readucă muzica de cameră în România, unde acest gen muzical era oarecum uitat, la acea vreme. De la înfiinţare, Festivalul SoNoRo s-a dezvoltat într-una dintre cele mai incitante, creative şi renumite platforme culturale din Europa de Est. Artiştii SoNoRo se numără printre cei mai apreciaţi muzicieni pe plan internaţional.

Luni, 30 noiembrie 2015, ora 20:00, la Weill Recital Hall (Carnegie Hall), SoNoRo va prezenta un recital cu lucrări de Mahler, R. Strauss, Dohnányi şi Enescu. Detalii suplimentare la

http://www.carnegiehall.org/Calendar/2015/11/30/0800/PM/SoNoRo-FESTIVAL-BUCHAREST-10th-ANNIVERSARY-CONCERT/

Artiştii ansamblului SoNoRo, Diana Ketler (pian), Daniel Rowland şi Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă), şi Julian Arp (violoncel), dezvoltă şi cariere solistice, ca interpreţi ai muzicii de cameră şi ca pedagogi, având o perfectă colaborare muzicală şi de comunicare în cadrul cvartetului.

Joi, 3 decembrie 2015, de la ora 18:00, la The John F. Kennedy Center for the Performing Arts Millennium Stage, directorii Festivalului SoNoRo în Bucureşti, violonistul român Răzvan Popovici şi pianista letonă Diana Ketler, alături de violonista germană Alissa Margulis, vor susţine un recital excepţional, al cărui program cuprinde Trio-ul ”Kegelstatt” pentru vioară, violă şi pian, de Mozart; Konzertstück pentru violă şi pian, de George Enescu; piesa de virtuozitate violonistică ”Tzigane”, de Ravel, şi ”Melodia românească”, de Max Bruch, inspirată de o doină tradiţională.

Recitalurile sunt organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al Ambasadei României de la Washington, în colaborare cu RA-Entertainment.