2 persoane ucise, 2 arestări efectuate în raidul din Paris. O femeie şi-a detonat o centură explozivă

Poliţişti francezi sunt implicaţi într-un prelungit schimb de focuri în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului, unde se presupune că se ascunde un militant belgian membru al Statului Islamic (SI) suspectat că a fost creierul atacurilor de vinerea trecută din Paris.

Poliţia şi surse judiciare au anunţat că există informaţii aproape certe că Abdelhamid Abaaoud, în vârstă de 27 de ani, se află într-un grup de persoane aflate într-un apartament din suburbia nordică, în apropiere de stadionul naţional, unul din locurile vizate de atacatori sinucigaşi săptămâna trecută.

Împuşcăturile au început la 04:30 ora locală, iar politişti şi unităţi de elită RAID au continuat să fie implicate în schimburi de focuri trei ore mai târziu, au declarat martori oculari.

Potrivit unei surse poliţieneşti, până în prezent au fost arestaţi trei suspecţi. O sursă judiciară a declarat că cel puţin două persoane au fost ucise, incluzând o femeie care s-a aruncat în aer cu o centură explozivă. Aceeaşi sursă a precizat că poliţia încearcă să neutralizeze alţi doi suspecţi.

(www.reuters.com – 18 noiembrie)

Două arestări în timpul operaţiunii antiteroriste de la Saint-Denis

Două persoane au fost reţinute miercuri dimineaţă în timpul operaţiunii antiteroriste efectuată la Saint-Denis, în nordul Parisului, operaţiune legată de atentatele pariziene, au relatat surse poliţieneşti. Nu s-a făcut nicio precizare cu privire la identitatea acestor două persoane. Operaţiunea îl avea drept ţintă pe presupusul organizator al celor mai grave atentate din istoria Franţei, jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud.

(www.afp.com – 18 noiembrie, ora 9:24)