Hai la baschet pentru răniţii din Colectiv!

Naționala de baschet feminin debutează în campania de calificare la Campionatul European din 2017. Tricolorele întâlnesc sâmbătă la Cluj-Napoca selecționata similară a Bosniei-Herțegovina. Federația își dorește un record de audiență pentru un meci de baschet feminin în România și să umple cele 7500 locuri ale Sălii Polivalente. Toate încasările vor fi donate celor aflați în suferință în urma tragediei din clubul Colectiv! Biletele costă doar 10 lei și se pot procura de la casele de bilete sau de pe site-ul polivalentacluj.ro.

Toate vedetele echipei au spus DA acestei convocări speciale, naționala urmând a avea în echipă jucătoare din Germania, Franța, Italia și Spania, cele mai puternice campionate din lume. Un oraș care trăiește pentru baschet, Clujul are șansa după foarte mulți ani să organizeze un meci la asemenea nivel în baschetul feminin.

Clujence la origine, Florina Paşcalău (San Martino – Italia) și Gabriela Mărginean (Salamanca – Spania) sunt singurele jucătoare din România care au fost vreodată legitimate în WNBA, liga-nord americană de baschet feminin. Cele două vedete sunt încântate că au în sfârșit șansa să joace în premieră în orașul natal în tricoul primei-reprezentative.    Jucătoarele speră să aibă parte de o atmosferă incendiară în sală contra Bosniei.

SINCRON Gabriela Mărginean&Florina Paşcalău

România face parte din grupa H a preliminarilor alături de Bosnia, Turcia și Israel. Conform criteriilor de calificare, ocupantele primei poziții în fiecare dintre cele nouă grupe de calificare, precum și cele mai bune șase echipe clasate pe locurile doi, vor obține biletele pentru Eurobasket Women 2017. România a participat în vară la Campionatul European, eveniment pe care l-a și organizat împreună cu Ungaria. Tricolorele sunt antrenate de sârbul Miroslav Popov, un fin cunoscător al baschetului din ex-Yusgloslavia.

Stefan Gavan – PR Manager
+40 728 222.123