Noul guvern are programată prima şedinţă după votul de învestitură

Noul guvern condus de Dacian Cioloş are programată astăzi prima şedinţă, după cum a anunţat şeful executivului, la puţin timp după ce a primit ieri votul de învestitură în parlament. Aseară, la Palatul Victoria a avut loc o ceremonie de preluare a mandatului, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Sala Muntenia, sala de şedinţe a guvernului, a găzduit aseară ceremonia de preluare a mandatului de premier de către Dacian Cioloş. Acesta i-a mulţumit predecesorului său, Sorin Cîmpeanu, pentru modul în care şi-a exercitat mandatul, dar şi pentru sprijinul acordat. Noul premier, Dacian Cioloş, a făcut şi o scurtă caracterizare a echipei sale.

Dacian Cioloş: Oameni care şi-au lăsat activităţile în care au investit mult timp şi energie, le-au lăsat de-o parte pentru un timp şi au hotărât să vină şi să-şi pună competenţele într-o echipă care, sper eu, să fie în măsură să-şi ducă la bun sfârşit mandatul, misiunea pe care ne-a dat-o parlamentul. Prezent la ceremonie, şeful statului, Klaus Iohannis, a felicitat noua echipă guvernamentală, afirmând că va fi un real partener, principalul obiectiv fiind buna funcţionare a României.

Klaus Iohannis: Aveţi şansa să arătaţi cum se poate guverna România bine, într-un an complicat şi cu aşteptări foarte mari din partea societăţii, din partea poporului, dar trebuie să fiţi conştienţi că aşteptările vin şi din partea politicienilor. În realitate, am convingerea fermă că toată lumea îşi doreşte ca treaba să meargă ceas şi pentru asta este nevoie de un guvern eficient.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 noiembrie