Noul post ucrainean de limbă engleză UA|TV va fi inclus în oferta reţelelor de cablu TV din România

Ministrul adjunct al politicii informaţionale din Ucraina, Tatiana Popova, şi ambasadorul român la Kiev, Cornel Ionescu, au discutat, luni, despre schimbul de contacte pe care ar trebui să-l facă părţile ucraineană şi română în vederea includerii noului post de televiziune ucrainean UA|TV în oferta reţelelor de cablu TV din România.

„Vrem ca postul de televiziune UA|TV, care va emite în limba engleză, să fie difuzat în toate țările în care trăiesc ucraineni sau sunt vizitate de către aceştia. Prin eforturi comune, putem face astfel încât oricine vine în România să poată fi la curent cu știrile emise de statul ucrainean” – a afirmat Bidenko, în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Cornel Ionescu.

La rândul său, diplomatul român şi-a exprimat îngrijorarea față de evenimentele care au loc în partea de est a Ucrainei și a remarcat că, în opinia sa, este necesară promovarea intereselor țării prin intermediul unui canal oficial al statului. De asemenea, Tatiana Popova i-a cerut ambasadorului Cornel Ionescu asistenţă în furnizarea de către partea română a echipamentului necesar pentru îmbunătăţirea semnalului postului de televiziune UA|TV acolo unde este nevoie.

(www.www.dsnews.ua – 18 noiembrie)