Majorarea salariilor bugetarilor nu va afecta ţinta de deficit pentru anul viitor (Dacian Cioloş)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în această seară, legea prin care salariile angajaţilor din sistemul sanitar cresc cu 25% de la 1 octombrie, iar ale celorlalţi bugetari cu 10% de la 1 decembrie. Majorarea salariilor bugetarilor nu va afecta ţinta de deficit pentru anul viitor – a dat asigurări, în aceasta seară, premierul Dacian Cioloş. El a precizat că, pentru a nu fi reduse sumele destinate investiţiilor, se va miza pe atragerea de fonduri europene:
Dacian Cioloş: Nu o să tăiem, în schimb, o să mergem pe partea de investiţii, unde am rezervat fonduri şi pentru investiţii, atât la Ministerul Dezvoltării, cât si la Ministerul Transporturilor, dar o să facem un efort prin absorţia fondurilor europene, ca să avem şi investiţii, aşa cum ne-am propus. Reuşim în calculele noastre să ne menţinem în ţinta de deficit de sub 3%.
Realizator: Potrivit redactorului RRA Alin Şerbănescu, în şedinţa de guvern de mâine este de aşteptat să fie stabilite principalele repere ale proiectului de buget pentru anul viitor, pe care executivul intenţionează să îl aprobe în prima jumătate a lunii decembrie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 noiembrie