Directorul general interimar al TVR a prezentat în Camera Deputaţilor situaţia financiară în care se află postul public de televiziune

TVR nu se poate redresa fără creşterea taxei TV şi fără modificarea legislaţiei în vigoare – a declarat directorul general interimar al Televiziunii Publice. Irina Radu a prezentat astăzi la Camera Deputaţilor situaţia financiară dificilă în care se află postul public de televiziune.

Reporter: Situaţia TVR este mai complicată ca niciodată – a declarat Irina Radu, după discuţiile de la parlament. Directorul general interimar al Televiziunii publice consideră că stergerea datoriilor nu ar garanta funcţionarea performantă a televiziunii publice fără creşterea taxei TV şi fără modificarea legislaţiei.

Irina Radu: Părerea mea personală este că orice plan fără modificări radicale de lege şi chiar de valoare a taxei TV ar fi o păcăleală.

Reporter: Reprezentanţii legislativului consideră că guvernul şi Ministerul de Finanţe pot decide în privinţa rezolvării situaţiei financiare a TVR, dar promit că în maximum trei săptămâni vor numi noul consiliu de administrăţie al televiziunii, de la care aşteaptă un plan de măsuri pentru redresare.

Niculae Mircovici, sectretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor: Într-un timp cât mai scurt trebuie începută procedura şi realizată numirea noului consiliu de administrătie al TVR şi al directorului general al TVR, iar din partea televiziunii s-a solicitat, într-un timp cât mai scurt, un plan de restructurare.

Liliana Mincă, deputat UNPR, membru al Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor: Cu siguranţă se va modifica şi legislaţia. Cu siguranţă există şi posibilitatea unei ordonanţe de urgenţă. Ştim foarte clar ce paşi ar trebui să se facă şi mai ştim un lucru, că TVR are nevoie de sprijin, iar noi avem nevoie de TVR.

Reporter: Întâlnirea cu deputaţii a avut loc la solicitarea conducerii TVR, după ce într-o scrisoare trimisă Biroul Permanent  al Camerei, directorul general interimar al televiziunii publice atrăgea atenţia asupra blocajului care ameninţă instituiţia.

TVR 1 – 25 noiembrie