Guvernul a decis să deconteze integral tratamentul medical acordat în spitalele din străinătate răniţilor din clubul Colectiv

Guvernul a decis să deconteze integral tratamentul medical acordat în spitalele din străinătate în perioada 2015-2016 persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv. Banii vor fi plătiţi din bugetul Ministerului Sănătăţii şi din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate – prevede ordonanţa de urgenţă adoptată, astăzi, de executiv. Costul lunar al tratamentului unui pacient transferat în afara ţării a fost estimat la 90 – 100 de mii de euro, în funcţie de complexitatea şi evoluţia fiecărui caz.

Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS: În străinătate au plecat 39, dintre care 33 folosesc formularul S2 sau 112, restul fie nu erau cetăţeni români – cetăţean german, italian – sau sunt plecaţi în Israel. Spitalele în care sun internaţi bolnavii folosesc S2, deci decontul se va face pe acest formular la momentul încheierii tratamentului sau pe etape de tratament, în momentul în care casele de asigurări din ţările respective ne trimit documentaţia.

Realizator: Plata se va face la solicitarea pacientului, a unui membru al familiei sau a oricărei persoane care îşi asumă responsabilitatea conform unei declaraţii pe proprie răspundere. Metodologia de decontare va fi aprobată în termen de 30 de zile de la dată intrării în vigoare a ordonanţei. 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din 30 octombrie din clubul bucureştean Colectiv.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 noiembrie