Soluţii în cazul teatrelor care nu-şi mai pot desfăşura activitatea în clădiri cu risc seismic ridicat

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul culturii, Vlad Alexandrescu, vor avea, în perioada imediat următoare, o întâlnire pentru a găsi o soluţie în cazul teatrelor care nu-şi mai pot desfăşura activitatea în clădiri cu risc seismic ridicat. Potrivit redactorului RRA, Petruţa Obrejan, purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Suciu, a anunţat că situaţia este în atenţia autorităţilor responsabile.

Dan Suciu: Să găsim împreună o soluţie, pentru ca activitatea acestor instituţii să continue. Este important ca spectacolele să aibă loc, chiar dacă nu în locul respectiv, în cu totul alt loc. Suntem convinşi că vom găsi soluţii împreună cu primăria Bucureştiului, pentru că, evident, ele ţin de primărie, în mare măsură.

Realizator: Amintim că Teatrul Nottara şi Teatrul Foarte Mic, aflate în această situaţie, şi-au suspendat reprezentaţiile după intrarea în vigoare a legii promulgate recent de şeful statului. Între timp, Administraţia Prezidenţială a anunţat că va pune la dispoziţia Teatrului Nottara sala de spectacole a Palatului Cotroceni, în condiţiile convenite printr-un protocol încheiat între cele două părţi. S-a stabilit ca o primă reprezentaţie să aibă loc sâmbătă, 5 decembrie, sub titulatura „Teatrul Nottara şi invitaţii săi”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 noiembrie