In memoriam Victor Spirache

A plecat dintre noi cu aceeaşi modestie pe care ne-a arătat-o în întreaga sa viaţă colegul nostru Victor Spirache. Unul dintre profesioniştii de elită ai Radio România, cel care ani de-a rândul a încântat milioane de ascultători în emisiunea cu cea mai mare audienţă a Radio România Actualităţi, Matinal.

A pus tot sufletul în emisiunile pe care le-a realizat în anii petrecuţi la postul public de radio. Post Meridian, Ascultă noaptea, Sută la sută country – sunt numai câteva dintre acestea.

A fost, ca şi Paul Grigoriu, un model pentru colegii mai tineri pe care i-a încurajat, i-a lansat, i-a susţinut la începutul meseriei. A fost, pentru ascultători, vocea caldă, echilibrată, prietenoasă, vocea care le-a spus când bună dimineaţa, când noapte bună, vocea în care regăseau un prieten, un sprijin, un companion pentru orele petrecute ascultând Radio România. A fost pentru noi, colegii săi, un exemplu de profesionalism, dedicaţie şi modestie.

Printre ultimele sale postări pe o reţea de socializare, Victor Spirache îşi întreba ascultătorii: „În loc să dormi, tu Asculţi Noaptea pe RRA? Treaba ta… La sfârşit să-mi spui cum a fost”.

Îţi spunem acum: A fost bine, Victor Spirache, a fost foarte bine şi ne vei lipsi enorm. Dumnezeu sa te odihnească!