Mii de oameni au vizitat Palatul Victoria de Ziua Naţională

Palatul Victoria şi-a deschis porţile ieri, de Ziua Naţională. Mii de oameni au vizitat sediul guvernului şi au avut ocazia să încerce fotoliul de premier şi să transmită mesaje miniştrilor. Şeful executivului, Dacian Cioloş, a fost una dintre gazde. Un reportaj de Alin Şerbănescu:
Reporter: Cei aproximativ patru mii de vizitatori prezenţi în clădirea din Piaţa Victoriei şi-au manifestat dorinţa ca executivul să ia măsuri concrete care să vină în întâmpinarea aşteptărilor cetăţenilor.
-: Cumva să purtăm o discuţie din care să reuşim şi noi să aflăm mai multe lucruri pe care poate nu le-am afla citind pe internet sau din cărţi.
-: Să existe totuşi un balans între ceea ce îşi doresc cetăţenii şi ceea ce se poate face cu adevărat.
-: Investiţii crescute în educaţie.
Reporter: Lupta împotriva corupţiei a reprezentat una dintre temele asupra cărora au insistat mulţi dintre cetăţenii care au vizitat Palatul Victoria. Premierul Dacian Cioloş a afirmat că executivul pe care îl conduce ia în serios atât lupta împotriva corupţiei, cât şi reformarea administraţiei.
Dacian Cioloş: Ne gândim la reforma administratiei, la transparenţă, tocmai pentru a elimina, pe cât posibil, sursele de corupţie, dar este important, dacă vrem să nu mai fie corupţie, să nu fie nici oameni care să vrea să-şi rezolve problema mai repede dând ceva cuiva undeva, pentru că altfel nu putem schimba lucrurile în societate, dacă nu se schimbăm cu toţii.
Reporter: Instituţiile statului trebuie să se modernizeze, dar şi cetăţenii trebuie să aibă încredere în acestea, atunci când încearcă să-şi rezolve anumite probleme, a mai subliniat premierul Dacian Cioloş.
Realizator: Premierul Dacian Cioloş se va întâlni astăzi cu primarul Capitalei, Răzvan Sava. Tema discuţiilor: situaţia de la RADET şi teatrele bucureştene. Şi tot astăzi, şeful executivului are programată o întrevedere cu miniştrii implicaţi în gestionarea Comandamentului de iarnă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 decembrie