România se află în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Sporturi Electronice 2015 din Seul

Bucureşti (2 decembrie). România înregistrează performanţe notabile la cea de-a 7-a ediţie a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice (IeSF), ce se desfăşoară între 2-5 decembrie, la Seul, Coreea de Sud.

Jucătorii români s-au făcut deja remarcaţi după ce s-au calificat la toate probele în etapa sferturilor de finală.

Zilele aceastea, România îşi consolidează renumele pe scena mondială a sporturilor electronice, prin prisma performanţelor obţinute de reprezentaţii săi la cele trei probe ale CM IeSF 2015: Hearthstone, League of Legends şi StarCraft 2.

În cadrul competiţiei de Hearthstone, Ştefan “Moody” Marinescu s-a calificat în sferturile de finală şi este la un pas de podium, după ce a înregistrat victorii împotriva jucătorilor care au reprezentat Belgia şi Suedia.

Un  traseu şi mai impresionant l-a avut Silviu “NightEnD” Lazăr, recunoscut a fi cel mai bun jucator de Starcraft 2 din România. Acesta şi-a învins toţi adversarii pe care i-a înfruntat până în acest moment, fiind vorba despre jucători din Iran, Taipei şi Rusia.

„Mă bucur că am reuşit să înving astăzi, sper să am un parcurs la fel de bun şi în zilele următoare.”, a declarat Silviu “NightEnD” Lazăr.

Merită menţionat că ediţia a 7a a Campionatului Mondial de Sporturi Electronice este primul turneu important unde se joacă StarCraft: Legacy of the Void, cea mai nouă versiune a popularului joc produs de Blizzard şi lansată anul acesta.

România excelează şi la categoria sporturilor electronice de echipă. După ce a câştigat turneul de calificare cu finala la DreamHack Cluj-Napoca 2015, echipa XPC Gaming a ajuns în Coreea de Sud  şi ne reprezintă ţara cu succes la Seul. Cei cinci membri ai echipei stau deja cu ochii pe medalii, după ce au trecut de naţionalele Tunisiei şi Australiei, iar mâine vor disputa meciurile din sferturile de finală.

XPC Gaming este formată din Gabriel “Alddy” Sora, Gabriel “GaBaNo” Ciobotaru, Ciprian “AoD” Baltat, Andrei “Xerxe” Dragonir şi Cristian “Gustav” Radu. Cel mai tânăr membru al echipei, Xerxe, are doar 16 ani. La polul opus se află AoD, veteranul  formaţiei, în vârstă de 22 de ani.

„România participă la Campionatul Mondial IeSF din 2009. Ca de obicei, şi în acest an reprezentanţii ţării noastre se descurcă foarte bine. Sperăm să ocupăm un loc pe podium în clasamentul pe naţiuni şi să ne întoarcem acasă cu medalii”, a declarat Silviu Stroie, preşedintele PGL şi vicepreşedinte International e-Sport Federation (IeSF).

Sferturile de finală pentru cele trei probe vor avea loc joi şi vineri, începând cu ora 3.00 am (ora României). Ziua de vineri este rezervată semifinalelor, iar duminică vom avea parte de meciurile decisive, care stabilesc cine pleacă cu medaliile de aur şi titlurile de campioni mondiali.  Unele meciuri vor  putea fi urmărite pe canalul oficial al competitiei: twitch.tv/iesf_tv.

23 de naţiuni, membre în Federaţia Internaţională a Sporturilor Electronice (IeSF), participă la cea de-a şaptea ediţie a Campionatului Mondial. PGL este unul dintre cei mai vechi membri ai federaţiei şi susţine în fiecare an această competiţie, prin organizarea de calificări şi însoţirea reprezentanţilor României.

Despre PGL

PGL, brandul esports al Computergames.ro, are o experienţă de 13 ani în organizarea de evenimente naţionale şi internaţionale de gaming. Prin intermediul parteneriatelor cu organizaţii de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee şi calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în acelaşi timp oferind susţinere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe şi campionate naţionale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite şi produce conţinut în mai multe limbi pentru ligile şi evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International şi IeSF World Championship. Anul acesta, PGL şi-a mai trecut în palmares sezonul de debut al competiţiei PGL CS:GO Championship Series, urmat de PGL Season 1.

Din 2012, PGL organizează şi festivalurile DreamHack în România, reuşind la cea de-a 6-a ediţie să găzduiască la Cluj-Napoca un turnueu Major de CS:GO, alăturându-se Germaniei, Suediei şi Poloniei ca ţară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.