Vicepremierul Vasile Dâncu, despre creşterea salariului minim pe economie

Creşterea salariului minim pe economie nu se poate opera în prezent întrucânt nu există un studiu de impact asupra măsurii. Explicaţiile au fost date astăzi de vicepremierul Vasile Dâncu. Demnitarul a ţinut însă să precizeze că guvernul nu se opune în principiu unei astfel de măsuri şi chiar a acceptat o serie de creşteri salariale decise înainte de a începe actualul mandat.

Vasile Dâncu: În ceea ce priveşte creşterea cu 10% guvernul a luat-o ca un da, a operat-o în noul buget, chiar dacă nu era neapărat, să spunem, venită din interiorul unei noi concepţii despre guvernare. Nu exista niciun fel de blocaj în ceea ce priveşte creşterea salariului minim, este doar o chestiune de timp, este vorba de o analiză, un studiu de impact privind posibilitatea ca creşterea salariului minim să aibă anumite influenţe asupra competitivităţii firmelor, dar nu este vorba de o negare a acestei creşteri.

Realizator: Ministrul finanţelor a declarat recent că o mărire la începutul anului 2016 a salariului minim de la 1.050 de lei la 1.200 de lei, aşa cum s-a angajat guvernul anterior, ar afecta competitivitatea firmelor româneşti. Mai mult, a precizat Anca Dragu, decizia ar duce la creşterea economiei gri.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 decembrie