Ambasadorul SUA în România a vizitat fabrica de automobile de la Craiova

„Pentru a creşte producţia de automobile Ford la fabrica din Craiova este nevoie de o autostradă până la Piteşti, dar şi de o infrastructură feroviară mai bună” – afirmaţia îi aparţine ambasadorului american în România, Hans Klemm, care a mers astăzi în Bănie, unde a vizitat fabruica de automobile.

Reporter: Florin Firu: Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, aflat astăzi în prima sa vizită la uzina Ford de la Craiova, şi-a exprimat speranţa că România va sprijini în continuare investiţiile americane, fabrica din Bănie fiind cea mai mare din ţara noastră în care compania auto a investit deja peste un miliard de euro. În opinia oficialului american, creşterea producţiei Uzinei Ford de la Craiova este condiţionată de îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi feroviare.

Hans Klemm: Ford intenţionează să investească masiv la Craiova. Astfel producţia ar creşte considerabil peste nivelurile actuale. Pentru a face asta însă este nevoie de o reţea de autostrăzi de la această fabrică spre Piteşti, iar apoi spre Europa, care să fie cu mult mai bună decât cea prezentă şi apoi, au nevoie de o infrastructură feroviară mai bună pentru a-şi aduce pisele de care au nevoie şi mai apoi să exporte produsele lor.

Reporter: Întrebat în legatură cu posibilitatea unor noi investiţii americane în România, ambasadorul Hans Klemm a subliniat importanţa stabilităţii fiscale, alături de transparenţa şi predictibilitatea mediului de investiţii.

Hans Klemm: România trebuie să se asigure că are condiţiile pozitive pentru investiţie, că are un climat stabil, transparent şi predictibil de investiţii şi unul care să le determine pe companii să facă alegerea foarte grea de a investi în România şi nu în altă parte a lumii.

Reporter: Ambasadrorul SUA în România, Hans Klemm, a apreciat lupta autorităţilor române împotriva corupţiei.

Hans Klemm: România trebuie să îşi continue lupta împotriva corupţiei. Corupţia este furt din bunurile publice pentru căştiguri personale. Corupţia afectează atât oamenii simplii, cât şi mediul de afaceri. România trebuie să fie mandră de munca desfăşurată până acum în sistemul judiciar. DNA a înregistrat în ultimii ani un record pozitiv de anchete, acuzări, condamnări şi arestări ale unor persoane care au furat din bunul public.

Reporter: Echipa Ford a sărbătorit astazi atingerea cifrei de un milion de motoare Ecobust de un litru fabricate de către uzinele de motoare din Craiova şi Köln de la începutul producţiei acestuia în urmă cu trei ani. Uzina Ford din Craiova are în prezent aproximativ 2.700 de angajaţi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 decembrie