Bucureştenii vor plăti, anul viitor, cu aproximativ 25 % mai mult impozitul pe locuinţe

Bucureştenii vor plăti, anul viitor, cu aproximativ 25 % mai mult impozitul pe locuinţe, deşi, la nivel local, procentele de impozitare nu sunt mai mari faţă de anul trecut – afirmă şefa Direcţiei de Venituri, din Primăria Capitalei, Lenuţa Boncotă. Această creştere este cauzată de prevederile noului Cod fiscal care a majorat baza de impozitare. Declaraţia a fost făcută în contextul în care consilerii generali ai Capitalei au aprobat astăzi proiectul de hotărâre prin care se stabilesc impozitele şi taxele locale pe anul 2016.

Lenuţa Boncotă: Pentru persoanele fizice, clădiri rezidenţiale cu scop de locuinţă, nu creşte cota aprobată de Consiliul General, rămâne 0,1%. Însă, datorită impactului generat de prevderile privind valoarea impozabilă, prevăzută de Codul fiscal, creşterea ar fi aproximativ 25%. Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, până la 31 martie, este în valoare de 10% din impozitul datorat pentru anul 2016.

Persoanele care îşi folosesc imobilele în scopuri comerciale trebuie să le expertizeze, pentru a se stabili baza de impozitare. În cazul apartamentelor unde funcţiunile locative se îmbină cu cele comerciale, impozitul pe clădire se va plăti în funcţie de cine achită utilităţile, respectiv pe persoană fizică sau pe firmă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 decembrie