Presedintele ROSA, Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, a primit distinctia de Doctor Honoris Causa Scientiarum al Universitatii de Vest din Timisoara

Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, Presedinte al Agentiei Spatiale Romane (ROSA), a primit in cursul zilei de astazi, 10 decembrie, titlul de Doctor Honoris Causa Scientiarum din partea Universitatii de Vest din Timisoara (UVT). Aceasta distinctie reprezinta un semn de recunoastere a prestigiului si reputatiei sale stiintifice, a contributiilor semnificative aduse de-a lungul timpului pentru dezvoltarea cercetarii si tehnologiei spatiale in Romania, cat si a sustinerii colaborarii cu institutia din Timisoara.

Comisia de evaluare si de elaborare a LAUDATIO s-a aflat sub coordonarea Prof. univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rector al Universitatii de Vest din Timisoara, in calitate de Presedinte. Comisia a subliniat contributiile aduse de Dl Marius-Ioan Piso la dezvoltarea unei directii de cercetare comune ROSA-UVT, ceea ce a insemnat pentru Universitatea din Timisoara o experienta academica valoroasa, precum si dobandirea de recunoastere la nivel national si international.

Acordarea titlului Doctor Honoris Causa Scientiarum Dlui Marius-Ioan Piso subliniaza inca o data contributia sa la rezultatele Agentiei Spatiale Romane (ROSA) si aduce o apreciere la adresa managementului eficient al acestuia in calitate de Director General al institutiei si ulterior si de Presedinte. Acest eveniment are loc intr-un an important pentru Agentia Spatiala Romana (ROSA), care a aniversat pe 20 noiembrie implinirea a 20 de ani de la infiintare.