Activitatea Radioului public a fost salutată de membrii comisiilor din Camera Deputaţilor şi Senat

Comisiile de buget-finanţe se reunesc, la această oră, într-o primă şedinţă pentru dezbaterea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pe 2016, în vederea întocmirii raportului. Până acum, comisiile de specialitate şi-au dat avizul pentru bugetele celor mai multor ministere şi instituţii, în cea mai mare parte fiind aprobată forma propusă de guvern. Potrivit proiectului de buget, faţă de 2015, sănătatea va primi mai mult cu 3,1 miliarde de lei, educaţia şi apărarea cu câte 2,4 miliarde de lei în plus fiecare, iar cheltuielile cu investiţiile vor creşte cu 4 miliarde de lei. După cum ne-a transmis redactorul Iulia Gherman, şi bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune a trecut, cu unanimitate de voturi şi fără amendamente, de comisiile reunite de cultură.
La dezbaterile generale, activitatea Radioului public şi modul în care instituţia a gestionat anul acesta banii au fost salutate de membrii comisiilor din Camera Deputaţilor şi Senat.
Deputatul PSD Mădălin Voicu: „Radiodifuziunea Română este singura instituţie subordonată Parlamentului, comisiilor pentru cultură care a avut rezultate pozitive, unele chiar lăudabile şi cred că este un exemplu şi pentru celelalte instituţii subordonate nouă, că, dacă se doreşte, se ştie şi se gândesc bine lucrurile, se poate face o treabă vizibil bună şi eficientă”.
Preşedintele director general, Ovidiu Miculescu, a dat asigurări că şi în 2016 Radioul public va folosi banii în interesul ascultătorilor.
Ovidiu Miculescu: „Din punctul de vedere al banilor, Societatea Română de Radidifuziune este în regulă, încasările noastre din sursele proprii sunt bune şi în anul 2016 vom folosi eficient şi în beneficiul ascultătorilor aceste fonduri. În 2016 ne vom apropia de aproape 11 milioane de euro bani investiţi direct în cultură”.
Preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, Georgică Severin, a precizat că banii primiţi din bugetul de stat de Societatea Publică de Radio sunt pentru emisia terestră.


RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 decembrie)