Conferinta finala a proiectului „Servicii integrate – abodare optima pentru ocuparea fortei de munca”

POSDRU/135/5.2/S/133695

Regiunea SUD-VEST

In data de 07 decembrie 2015, ora 10.30, a avut loc una din cele 2 conferinte regionale finale ale proiectului „Servicii integrate – abodare optima pentru ocuparea fortei de munca”, implementat de catre Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Comunitara “Ïmpreuna” (Partener 1) si Asociatia Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale PRO VOCATIE (Partener 2).
Evenimentul a fost organizat, la nivelul regiunii Sud – Vest Oltenia, in localitatea Targu Jiu, in incinta complexului ANNA EVENTS si a beneficiat de participarea unui numar de 59 persoane, reprezentanti ai autoritatilor publice, ONG-uri locale si reprezentanti ai romilor de la nivel local.
Avand in vedere marcarea incheierii unui proiect care a oferit servicii integrate persoanelor vulnerabile, evenimentul a fost onorat de prezenta domnilor Ion Calinoiu – presedintele CJ Gorj, Ciprian Florescu – vicepresedintele CJ Gorj, Adrian Tudor – viceprimarul municipiului Targu Jiu, Chiriac Romeo – director AJOFM Gorj, Nelu Pavel – consilier judetean rom si alti reprezentanti ai autoritatilor locale.
In deschiderea oficiala, moderatorul evenimentului, domnul Iulian Paraschiv, a prezentat agenda evenimentului si invitatii, oferind apoi cuvantul presedintelui Centrului Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN, domnul Daniel Radulescu, care a prezentat organizatia, misiunea acesteia si contextul general privind implementarea proiectului la nivel regional, precum si rolul serviciilor integrate in procesul de incluziune sociala a grupurilor vulnerabile.
Domnul Costel Bercus, presedinte FeDer, a dorit sa felicite initiativa Sastipen privind implementarea proiectului finantat din Fondul Social European la nivel regiunii Sud – Vest si a precizat faptul ca orice alte initiative asemanatoare vor fi sprijinite si de catre FeDer.
Reprezentantii CJ Gorj, de asemenea, au apreciat activitatea desfasurata in cadrul proiectului si au adaugat faptul ca CJ Gorj isi manifesta deschiderea de a colabora si sprijini in continuare
Pagina 2
SASTIPEN in vederea implementarii unor noi proiecte la nivelul judetului. Totodata, dl. Ion Calinoiu, presedintele CJ Gorj, a mentionat ca intiativa de a infiinta Centre Comunitare de Servicii Integrate a fost un castig pentru comunitatile din mediul rural.
Domnul Marius Radulescu, expert politici publice Sastipen, a prezentat scopul, obiectivele si activitatile proiectului ce s-au desfasurat pe perioada de implementare, evidentiind si echipa care a efectuat activitatile din Centru si a dus la realizarea indicatorilor proiectului.
In cadrul conferintei au mai luat cuvantul primari si reprezentati ai autoritatilor locale din jud. Gorj care, de asemenea, au felicitat echipa de implementare si pe toti actorii implicati in acest proiect care poate fi preluat ca exemplu de bune practici ce vin in sprijinul comunitatilor vulnerabile.
In ultima parte a evenimentului, au fost purtate discutii cu participantii si au fost oferite clarificari privind sustenabilitatea Centrelor, in acest sens reprezentantii autoritatilor locale si-au exprimat intentia de a sprijini procesul de asigurare a sustenabilitatii centrelor din zonele rurale unde s-au desfasurat activitatile proiectului.

Pentru informaţii suplimentare:
Florentina Pana- Asistent proiect
Tel: 021 456 03 21, email: office@sastipen.ro