„România educată” – un nou proiect de ţară

„România educată” trebuie să devină un nou proiect de ţară – a spus preşedintele Klaus Iohannis, ieri, în Parlament, la un an de la preluarea mandatului. Şeful statului a făcut un bilanţ al anului 2015 şi a prezentat proiectele pentru anul viitor, printre care se află şi reconstrucţia încrederii în clasa politică, după cum relatează Oana Bâlă.
Reporter: Preşedintele Kaus Iohannis consideră că Parlamentul ar trebui să dea dovadă de mai multă rigoare şi să dezbată legile mai intens, în condiţiile în care a stabilit că miza pentru anul viitor este reconstrucţia încrederii în politică.
Klaus Iohannis: Reconstrucţia încrederii în instituţiile democratice, în actul politic, în partide şi în cei care le reprezintă. Mă fac astfel purtătorul mesajului de înnoire pe care îl dau sub diverse forme concetăţenii noştri.
Reporter: Un alt obiectiv al preşedintelui Klaus Iohannis pentru 2016 este „România educată”, ca proiect de ţară. În opinia şefului statului, din acest proiect trebuie să facă parte şi încurajarea culturii, inovării şi cercetării, stimularea creativităţii şi aprecierea performanţei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 decembrie