Patru restaurante din Bucureşti pe lista celor mai bune 1 000 de restaurante din lume, dezvăluită la Paris

Restaurantele românești invitate să valorizeze gastronomia à la française in cadrul operațiunii Goût de France/Good France.

Patru restaurante din București – Beca’s Kitchen, Zexe Zahana, Le Bistrot français, Joseph by Joseph Hadad – apar pe lista celor mai bune 1 000 restaurante din lume, „La Liste”, dată publicității joi seara, la Quai d’Orsay – Ministerul  francez  al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale.

Valorizarea gastronomiei franceze – deschisă, inovatoare, păstrând valori tradiționale precum: bucuria de a împărtăși, plăcerea, respectul pentru hrana de calitate și pentru planetă –  este unul dintre angajamentele diplomației franceze.

În acest sens, a fost organizată în 2015 prima ediție a „Goût de France/Good France”, care s-a bucurat de un mare succes, având parte de o mobilizare care a depășit așteptările. În 2016, operațiunea continuă cu o a doua ediție care va avea loc pe 21 martie. Restaurantele  din România care doresc să ia parte la acest eveniment de marcă dedicat rafinatei gastronomii à la française sunt invitate să se înscrie până pe 7 ianuarie 2016, completând formularul online disponibil la următoarea adresă: http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register .

În 2015, restaurantul Le Bistrot français a participat la operațiunea „Goût de France/Good France”.

„La Liste”, care pune în valoare cele mai apreciate restaurante de pe cele cinci continente, a fost prezentată de domnul Philippe Faure, președinte  al agenției de promovare a turismului Atout France, în prezența domnului Laurent Fabius, Ministru al Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale.

„La Liste” propune o grilă de lectură obiectivă, transparentă, de anvergură internațională. Pentru a garanta obiectivitatea și independența clasamentului, „La Liste” s-a bazat pe experiența unor chef de prestigiu, care au fost rugați să evalueze, în mod confidențial, ghidurile de specialitate din țările lor, 300 000 de publicații de acest fel fiind consultate online.

Japonia se situează pe primul loc în clasamentul propus de „La Liste”, cu 127 de restaurante menționate, urmată îndeaproape de Franța cu 118 restaurante în top, Statele Unite (101), China (69) și Spania (52).

Prin intermediul acestui clasament, Franța își confirma statutul și reputația în universul gastronomiei internaționale.

Mai multe informații despre ghidul La Liste puteți regăsi pe site-ul http://www.laliste.com/ .

Toate detaliile despre operațiunea Goût de France/Good France sunt disponibile online la adresa : http://be.france.fr/fr/gout-france-good-france/rubric/69746/gout-france-good-france .

Restaurantele interesate să participe la operațiunea Goût de France/Good France sunt invitate să o contacteze pe doamna Sevrine Jacobs, consilier pentru agricultură în cadrul Ambasadei Franței în România: sevrine.jacobs@dgtresor.gouv.fr .