BERD: Ungaria este o ţară fără riscuri

 Din punctul de vedere al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Ungaria este o ţară fără riscuri, în condiţiile în care BERD a investit până în prezent, în cadrul a 170 de proiecte, o sumă de 2,7 miliarde de euro, scrie ziarul Magyar Hirlap, citat de televiziunea publică ungară. Ziarul amintit a relatat, în cadrul unui interviu realizat cu Antal Nikoletti, membru al Comitetului Directorial al BERD din partea Ungariei, că ramurile economiei în care Ungaria poate conta pe investiţiile BERD sunt printre altele energia, securitatea energetică, infrastructura şi inovaţia.
Antal Nikoletti a subliniat: Între Guvernul ungar şi BERD relaţiile sunt bune. Ungaria a înregistrat cele mai mari performanţe economice din UE, iar stabilitatea financiară a ţării s-a consolidat semnificativ. În cazul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care încet devine o instituţie financiară globală, aceste aspecte reprezintă cele mai importante „avantaje ale Ungariei”.
Vicepreşedintele BERD, Betsy Nelson, a efectuat recent o vizită în Ungaria, prilej cu care s-a întâlnit cu ministrul ungar al economiei, Mihály Varga. Cel mai important subiect discutat cu această ocazie a fost cel referitor la posibilităţile de investiţii ale BERD în Ungaria. Conform prognozei BERD, în acest an economia Ungariei va înregistra o creştere de 2,9%, ceea ce va însemna o tendinţă de dezvoltare cu 0,3% mai mare decât cea estimată în luna mai. Această creştere a economiei reflectă creşterea consumului intern, la care a contribuit şi îmbunătăţirea situaţiei pe piaţa forţei de muncă şi creşterea veniturilor, a  mai precizat Antal Nikoletti.

(www.hirado.hu – 20 decembrie)