Biscuiţi cu ciocolată şi o vagă aromă de căpşuni

Toată lumea pregăteşte tot felul de biscuiţi şi fursecuri în apropierea Crăciunului. Putem să ne folosim imaginaţia şi să inventăm diverse combinaţii de aluaturi şi umpluturi. Cum ar fi, în cazul de faţă, ciocolata cu iaurt şi căpşuni şi crema italiană mascarpone, pentru care folosim:

100 grame de ciocolată cu umplutură de iaurt şi căpşuni DSCI2721
250 grame de cremă mascarpone
1 gălbenuş de ou
40 grame de zahăr pudră
200 grame de făină
1 sfert de plic de praf de copt

Ciocolată se topeşte la bain marie-şi va mirosi foarte frumos a căpşuni şi ciocolată în bucătărie! Se lasă puţin la răcit, se amestecă bine cu crema mascarpone şi gălbenuşul de ou, apoi se adaugă zahărul pudră. Separat se cerne faina şi se amestecă cu praful de copt, apoi se toarnă peste ingredientele umede. Se frământă puţin aluatul până se omogenizează şi apoi se dă pentru o oră la congelator.
După ce se scoate aluatul din congelator, se întinde cu sucitorul între două foi de hârtie de copt (pentru ca să nu se lipească sucitorul de aluat) până se obţine o „foaie” de aproximativ 0,5 cm grosime. Se taie forme din aluat sau se decupează romburi, pătrăţele, etc. Din cantitatea pe care am scris-o mai sus se vor umple trei tăvi cu biscuiţi. Se dau tăvile pe rând la cuptor aproximativ 10 minute, până când se rumenesc pe margini.

Poftă bună!
Daniela Sîrbu