DEMISIA MINISTRULUI DE INTERNE PENTRU INCOMPETENȚA

Pentru proasta organizare din ultimele zilei a activității frontierelor și dezinteresul demonstrat în momentul în care a fost informat că la frontiere s-au format cozi kilometrice, FADERE cere demisia domnului Petre Tobă din fruntea Ministerului Afacerilor Interne.

   Este inadmisibil ca în apropierea sărbătorilor de iarnă, când foarte mulți români din Europa se întorc în țara, autoritățile să fie luate din nou „prin surprindere”. Însă, pe lângă faptul că frontierele nu au fost pregătite pentru acest moment, după ce a fost înștiințat că există cozi foarte mari, domnul Tobă s-a comportat în continuare cu dezinteres nerezolvand problema.

   În Europa locuiesc în jur de trei milioane și jumătate de români care trimit foarte mulți bani în țară și care se întorc acasă în număr covârșitor de două ori pe an: de Crăciun și în perioada vacanței de vară.

     „Suntem indignați de sutele de telefoane și mesaje care le-am primit din partea românilor care în loc să fie primiți cu brațele deschise de România, sunt ținuți la granițe și sunt tratați încă odată cu dispreț. Sperăm ca adevăratul motiv pentru care s-au formate cozile uriașe să fie doar incompetența. Ar fi mult mai grav data situația ar fi o răzbunare politică pentru votul diasporei sau și-ar avea originea în obiceiul polițiștilor de frontieră și vameșilor corupți care caută în bagajele românilor până îi fac pe acestea să le dea spagă pentru a putea intră în tara”-a declarat Daniel Tecu președintele FADERE Federația asociațiilor de români din Europa.