Ministrul fondurilor europene spune că ţara noastră va putea beneficia în continuare de bani europeni pe exerciţiul financiar următor

Pentru a îmbunătăţi rata de absorbţie a fondurilor europene aferente exerciţiului financiar 2007 – 2013, România va amâna unele proiecte ce nu pot fi finalizate până la sfârşitul acestui an. Ministrul fondurilor europene Aura Răducu spune că astfel ţara noastră va putea beneficia în continuare de bani europeni pe exerciţiul financiar următor:

Aura Răducu: În ceea ce priveşte proiecte care nu se pot faza din cele finanţate din fonduri europene sunt proiectele care rămân în sarcina beneficiarilor, din cele 20 de mii de proiecte acceptate, 15 mii implementate, vor fi un număr de 617 proiecte care nu se termină şi nu îndeplinesc regulile de fazare. Trebuiesc terminate de beneficiar ca să nu dea banii înapoi că nu s-a terminat proiectul. Am făcut în aşa fel încât contractul de finanţare să se poată extindă şi în anul viitor, ca el să-şi poată, din banii lui proprii, să îşi finanţeze, să termine acest proiect.

Realizator: Pentru terminarea acestor proiecte este nevoie de aproape 1,2 miliarde de euro, ne spune redactorul nostru Iulian Olescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -23 decembrie