S-a dat stratul aplicatiilor la prima editie a scolii de iarna „TINERII DE AZI-ADULȚII DE MÂINE”

Asociația Generației de Azi organizează în localitatea Rîu Sadului, jud. Sibiu , în perioada de 7-12 februarie 2016, prima ediție a mult așteptatei Școli de Iarnă „Tinerii de Azi – Adulții de Mâine”, care vine ca un răspuns al solicitării participanților de la Școla de Vară din 2015. Aceasta va reuni la Cabana Nora tineri, traineri și invitați speciali, pregătiți să experimenteze educația nonformală.

Din dorința de a împărtăși din experiența și resursele Asociației Generaţiei de Azi, organizaţie non-guvernamentală ce are ca scop promovarea și integrarea tinerilor în mediul social, economic și educațional, Şcoala de Iarnă „Tinerii de Azi – Adulţii de Mâine”, reprezintă nu numai o experiență cultural-educațională, ci şi una socială, de încurajare a cunoașterii prin practică, de promovare a voluntariatului și al efectelor benefice ale acestuia, recunoscute conform declarației Organizației Națiunilor Unite – „Noi oamenii avem puterea de a schimba lumea”, de încurajare în dezvoltarea talentelor personale, de autocunoaștere și nu în ultimul rând de încurajare a tinerilor prin implicarea activă în societate, în construirea unui viitor propice dezvoltării de idei. Având în vedere că în prezent sistemul educaţional românesc este axact în mare parte pe teorie, tinerii au nevoie de activităţi practice, care vin în sprijinul dezvoltării şi formării lor multilateral, propunem prezentul proiect ca o alternativă pentru a ajuta anumiţi tineri să se dezvolte personal pe mai multe planuri.

Participanţii primei ediţii a Şcolii de Iarnă, vor avea parte de cursuri de dezvoltare personală ȋntr-o manieră nonformală (managementul conflictului, leadership şi luarea deciziilor, lobby şi advocacy şi responsabilitate socială), dar şi ateliere pentru dezvoltarea aptitudinilor artistice (muzică, dans, teatru, pantomimă). De la această Şcoală de Iarnă nu puteau să lipsească şi discuţiile libere menite să mărească motivaţia participanţilor (susţinute de modele de viaţă demne de urmat), toate ȋmbinate cu activităţi recreaţionale  de iarnă ȋn aer liber. În cadrul acesteia sunt dipsonibile 68 de locuri pentru participanţi cu vȃrsta cuprinsă ȋntre 15-24 ani, iar taxa de participare este de 299 lei.

Participanţii la această Şcoală de Iarnă, se vor putea înscrie prin intermediul aplicaţiei de pe site-ul Asociţiei Generaţiei de Azi, generatiadeazi.org/aplicatie-scoala-de-iarna.