Jandarmeria Capitalei va asigura ordinea şi liniştea cetăţenilor bucureşteni în perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada 24 decembrie a.c – 03 ianuarie 2016, Jandarmeria Capitalei va intensifica măsurile de ordine şi siguranţă publică şi va suplimenta dispozitivele de jandarmi care vor patrula în zonele unde există posibilitatea să se constituie mari aglomerări de persoane.

Jandarmii bucureşteni vor fi prezenţi în stradă şi vor patrula pe traseele de deplasare către zonele unde municipalitatea organizează evenimente, precum şi în zone cum sunt: pieţele, gările, autogările, târgurile, staţiile R.A.T.B. sau pe mijloacele de transport în comun care duc către marile centre comerciale.

Având în vedere numărul mare de cetăţeni bucureşteni care vor participa la diversele activităţi prilejuite de sărbătorile Crăciunului şi a Anului Nou, premergător acestor perioade, vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni în zonele şi arterele intens circulate, în preajma cluburilor, restaurantelor, sălilor de jocuri, urmărind descurajarea persoanelor care ar încerca să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Totodată, Jandarmeria Bucureşti desfăşoară în acestă perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite facem următoarele recomandări :

  • persoanele care participă la evenimente în Bucureşti să manifeste răbdare, să respecte recomandările jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt invitaţi să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin sistemul unic de urgenţă „112”;
  • în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii pentru a preveni eventualele accidente survenite în urma folosiri obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE