Cele mai scumpe destinaţii din Europa pentru amatorii de schi

Cele mai scumpe destinaţii de vacanţă din Europa pentru amatorii de schi sunt în actualul sezon cele din Elveţia şi din Franţa, implicând, în medie, cheltuieli zilnice de 479, respectiv 464 de euro.
La polul opus se găsesc Germania, unde este nevoie, în medie, de 222 de euro în fiecare zi, şi Spania, cu 257 de euro. Aceste cheltuieli includ cazarea, masa şi închirierea de echipament.
Motorul de căutare prezintă şi un top al preţurilor din Europa de Est, potrivit căruia, cele mai mici preţuri pentru hoteluri din staţiuni de schi sunt în Macedonia, Bosnia şi Herţegovina şi Bulgaria. Astfel, la Tetovo, în Macedonia, localitatea cea mai apropiată de pistele de schi din Popova Sapka, se pot găsi camere de hotel cu numai 38 de euro pe noapte, adică jumătate din cel mai mic preţ mediu din Europa de Vest.
Pe locul al doilea al acestui clasament se situează localitatea bosniacă Jahorina, unde se poate rezerva o cameră de hotel în această perioadă cu 77 de euro pe noapte.
Pe poziţiile următoare se află staţiunea Bansko, din Bulgaria, cu un cost mediu de 100 de euro pe noapte, şi Bialka Tatrzanska, din Polonia, cu 211 euro pentru o noapte de cazare.

www.jurnal.md