1 ianuarie, Ziua Naţională a Cubei

Astăzi este Ziua Naţională a Cubei. La 1 ianuarie 1959, cubanezii îşi cucereau independenţa. Sub conducerea lui Fidel Castro, Revoluţia Cubaneză reuşea să-l răstoarne pe dictatorul Fulgencio Batista, sprijinit de către Statele Unite ale Americii. Într-un interviu pentru Radio România Internaţional, ambasadoarea Cubei în România a vorbit despre relaţiile bilaterale cu ţara noastră şi despre modul în care această zi este sărbătorită în ţara sa, dar şi despre similitudinile cu poporul român. Excelenţa Sa, Nieves Hernandez Portales:
Nieves Hernandez Portales: Există coincidenţe în modul în care sărbătorim. În popor în general, în localităţi se fac târguri, spectacole culturale în pieţe, în teatre, programe speciale de radio şi televiziune. Aşa se face în Cuba şi la fel ne-am bucurat de acestea şi în România în cei doi ani petrecuţi aici. Am apreciat modul în care se organizează activităţi publice la care participă comunitatea română,. Românii sărbătoresc şi ei foarte frumos, cu paradă militară în capitală şi în alte localităţi ale ţării.
Realizator: Anul trecut s-au împlinit 55 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte româno-cubaneze. Şi Radio România are în derulare un parteneriat cu Radio Cuba.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 ianuarie