În Italia, cei mai mulţi români şi-au petrecut Revelionul în bisericile ortodoxe din Peninsulă

În Italia, cei mai mulţi români şi-au petrecut Revelionul în bisericile ortodoxe din Peninsulă, rămase deschise special pentru ei, fie la restaurante româneşti ori în familie. Tradiţiile care marchează sfârşitul de an au fost onorate cum se cuvine – după cum transmite corespondentul RRA la Roma, Elena Postelnicu.
Marina Balaşcă: Mă numesc Marina Balaşcă, sunt reprezenta grupului „Plai mioritic”. Jocul Caprei, Jocul Ursului, Sorcova, câteva colinde – aceste tradiţii le expunem în faţa românilor, pentru că sunt foarte mulţi tineri, sunt foarte mulţi copii care nici măcar nu ştiu de obiceiurile noastre.
-: De Revelion, tot la biserică, e mult mai frumos aşa. Îţi transmite mult mai bine, în cadrul bisericii, starea pe care trebuie să o ai de Anul Nou.
-: Fără biserică nu ai putere să mergi înainte, să înfrunţi, întâi de toate, depărtarea aceasta foarte mare, dorul de ţară, de părinţi. Probabil  în străinătate simţi mult mai profund datinele, tradiţiile, dorul de casă, iar biserica e cea care ne ţine un pic legaţi de acasă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 ianuarie