Crucea Roşie din România a lansat o aplicaţie de prim ajutor destinată telefoanelor mobile

Crucea Roşie din România a lansat o aplicaţie de prim ajutor destinată telefoanelor mobile dotate cu sistemul de operare Android. Aplicaţia se va dovedi utilă tuturor celor care vor să înveţe să acorde primul ajutor sau care se află în situaţia de a ajuta o victimă – spune directorul executiv al Crucii Roşii din România, Ioan Silviu Lefter.

Ioan Silviu Lefter: Faptul că avem o aplicaţie în care efectiv vom şti ce să facem în orice situaţie, cu exemple, chiar şi cu filmuleţe e un lucru bun pentru cei care nu au făcut deloc cursuri. Este o aplicaţie care se descarcă uşor, este uşor de umblat în ea şi de accesat. Sunt toate manevrele care sunt în cursul de prim-ajutor. Ce faci când ai o arsură? Sau ce faci când s-a rupt un picior, când ţi-ai rupt o mână? Tot felul de posibile accidente.

Realizator: Reporterul Adriana Turea ne-a transmis că aplicaţia poate fi folosită şi în lipsa unei conexiuni la internet. În plus, la fiecare descărcare, sponsorul principal va oferi 2 euro Crucii Roşii pentru a dezvolta proiectul de prim ajutor în zonele izolate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 ianuarie