David Bowie a murit

Legendarul artist David Bowie a murit duminica la varsta de 69 de ani.

Artistul a pierdut lupta cu cancerul dupa 18 luni, arata Daily Mail.

„Davin Bowie a murit astazi inconjurat de familia sa, dupa o lupta curajoasa de 18 luni cu cancerul”, a declarat un purtator de cuvant al cantaretului.

Stirea a fost confirmata de fiul artistului, Duncan Jones, cunoscut si ca Zowie Bowie. „Cu tristete trebuie sa spun ca este adevarat. Nu voi fi conectat o vreme. Cu dragoste pentru toti”, a scris el peTwitter.

Acesta a transmis fanilor cantaretului sa respecte durerea familiei si intimitatea rudelor.

Vineri a fost lansat albumul Blackstar al lui David Bowie. Cantaretul a fost cunoscut drept creatorul stilului glam rock si unul dintre cei mai de succes artisti ai secolului 20.

Numeroase personalitati au transmis condoleante familiei pe retelele sociale. Printre acestea s-au numarat Billy Idol, Kanye West, Ricky Gervais si chiar premierul britanic David Cameron.

„Am crescut ascultandu-l si vazandu-l pe geniul pop David Bowie. Este o mare pierdere”, a scris David Cameron pe Twitter.

David Bowie a fost casatorit de doua ori. Prima data a fost casatorit cu Angie, cu care a avut un baiat, pe Duncan. A doua oara a ajuns la altar cu Iman, cu care are o fata, Alexandria, in varsta de 15 ani.

De-a lungul carierei artistul a lansat melodii precum „Fame”, „Let’s Dance”, „Life on Mars?”, „Modern Love”, „Rebel Rebel”, „Changes”, „Heroes”, „China Girl”, „Jean Genie”, „Cat People” sau „Bring Me the Disco King”.

http://www.ziare.com