Posibilă creştere a punctajului anual al pensiei pentru militarii în termen care înainte de 1989 au muncit pe şantiere

 Militarii în termen care înainte de 1989 au fost obligaţi să muncească pe şantierele epocii Ceauşescu ar putea beneficia pentru perioada respectivă de o creştere a punctajului anual al pensiei cu 50% conform unui proiect de lege care se află la parlament. Deputatul UDMR Kerekes Karoly, membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială, a precizat că foştii militari primesc acum pentru acea perioadă 25%, la fel ca o persoană care a absolvit o facultate.
Kerekes Karoly: „În acea perioadă când Ceauşescu a început să construiască obiectivele grandioase pe şantierele mari ale republicii, nu numai forţa de muncă civilă a fost folosită ci şi Armata, ostaşii de rând şi mulţi au murit şi s-au accidentat, au rămas invalizi şi a fost o muncă grea. Să beneficieze de o creştere la punctajul anual al pensiei cu 50%”.
Deputatul UDMR a mai spus că trebuie să fie rezolvată intrarea în posesia Ministerului Apărării a evidenţelor privind perioada petrecută de aceşti soldaţi pe şantiere – ne-a transmis corespondentul nostru Raul Matiş.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 ianuarie)