Redifuzăm filmul Persepolis – intrarea este liberă!

Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Sean Penn, Iggy Pop, Danielle Darrieux – o distribuție de excepție pentru un film răscolitor: Persepolis, o producție Franța 2007, în care iranianca Marjane Satrapi, coregizor alături de Vincent Paronnaud, împletește povestea propriei copilăriei și tinereți cu tulburătoarea poveste a 15 ani din istoria Iranului, începând cu revoluția care a răsturnat monarhia și trecând prin momente ale războiului dintre Iran și Irak. Filmul, văzut prin ochii personajului principal, este o radiografie a schilodirii societății iraniene din acea perioadă, tot mai afectată de fundamentalism și tot mai puțin fericită.

Pentru că la proiecția din data de 3 decembrie sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul foarte mare de spectatori, reluăm proiecția acestui film excepțional. Așadar, Fundația ICAR și Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR) vă invită marți, 19 ianuarie 2016, la ora 18:30, la Studioul Horia Bernea (Șos. Kiseleff nr.3, București, cu intrare prin curtea MNȚR), să o însoțiți pe Marjane Satrapi în această călătorie, prin intermediul filmului de animație pe care l-a realizat într-o impresionantă grafică alb-negru, după povestirile sale sub formă de benzi desenate – Persepolis: povestea unei copilării şi Persepolis 2: povestea întoarcerii – ambele foarte bine primite în Franţa și apreciate în întreaga lume.

Detalii, pe pagina de facebook a evenimentului: 

https://www.facebook.com/events/1504086103228555/

Persepolis, distribuit în România de Transilvania Film, este alegerea noastră pentru cea de-a cincea proiecție de film dintre cele șase programate în proiectul SALUT – Suntem Acasă în Locul Unde Trăim, derulat de Fundația ICAR și MNȚR, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

 

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm!

Marți, 19 ianuarie 2016ora 18:30, în Studioul Horia Bernea,

la Muzeul Național al Țăranului Român – Șos. Kiseleff nr.3, București