Reprezentanţii ISU Vaslui atrag atenţia asupra măsurilor de precauţie privind folosirea surselor de încălzire

Sursele de căldură improvizate, coşurile sau sobele necurăţate sunt extrem de periculoase – avertizează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui. În acest judeţ, în ultimele trei zile, pompierii au intervenit pentru stingerea a patru incendii, după cum transmite corespondentul nostru Alina Darie.
Reporter: Important este ca oamenii să înţelegă necesitatea măsurilor de precauţie.
Colonel Neculai Olaru: Nu se înţelege că, prin curăţarea, prin protejarea, prin izolarea acestui coş, burlan de fum, poţi să îţi protejezi bunurile. Bineînţeles că în unele situaţii incendiile au condus şi la pierderea de vieţi omeneşti.
Reporter: În urma celor patru incendii, petrecute în decursul a doar trei zile, au fost produse pagube materiale, mai multe persoane având nevoie de îngrijiri medicale, înregistrându-se şi un deces, un bărbat de 65 de ani din satul Puşcaşi.
-: A sărit toată lumea, cu apă, cu toate cele.
-: Şanse nu avea, că era flacără.
Reporter: Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui atrag din nou atenţia asupra măsurilor de precauţie pe care oamenii trebuie să le aibă în vedere atunci când folosesc orice fel de sursă de încălzire. Este vorba despre utilizarea corectă a instalaţiilor electrice, curăţarea coşurilor de fum şi, nu în ultimul rând, înlăturarea materialelor textile din imediata apropiere a surselor de încălzire.