Candidatul desemnat la funcţia de premier al Republicii Moldova, Ion Păduraru, începe vineri discuţiile cu partidele din parlament pentru identificarea unei echipă şi a unui program de guvernare

Candidatul desemnat la funcţia de premier al Republicii Moldova, Ion Păduraru, începe vineri discuţiile cu partidele din parlament pentru a identifica o echipă şi un program de guvernare. El a declarat la Radio Chişinău că optează pentru un guvern politic, sugerand că în noua componenţă a executivului s-ar putea regăsi şi persoane care au mai ocupat poziţii guvernamentale.
Ion Păduraru: „Eu sunt convins că alegeri nu vor fi, anticipate, indiferent de succesul guvernului care ar putea să-mi poarte numele. Există o majoritate declarată, problema rămâne, le va conveni în calitate de prim-ministru Păduraru ori va fi vorba de altcineva. Oricum, voi încerca cel târziu într-o săptămână să apar în faţa parlamentului, către joi, cu un guvern şi cu un program pentru ca să obţinem suportul politic al parlamentului”.
Ion Păduraru este secretarul general al administraţiei prezidenţiale. Ppreşedintele Timofte a desemnt un om din propria echipă pentru formarea guvernului după ce a respins de două ori candidatura controversatului o de afaceri Vlad Plahodniuc, propus de Partidul Democrat. PD a anunţat vineri că şi-a schimbat candidatul şi că 55 de parlamentari ai noii coaliţii majoritare îl susţin acum pe ministrul comunicaţiilor, Pavel Filip, pentru funcţia de premier.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 ianuarie)