Aproape trei mii de utilaje de deszăpezire sunt pe drumurile cu problemele din ţară

Aproape trei mii de utilaje de deszăpezire sunt pe drumurile cu problemele din ţară. Este în continuare închisă Autostrada Sorelui, iar pe mai mult de 10 artere naţionale nu se circulă. Toate aceste drumuri au fost închise din cauza viscolului care reduce vizibilitatea considerabil, a precizat la Comadamentul de Iarnă de la Ministerul Transporturilor, Florin Dascălu, şeful direcţei de întreţinere drumuri naţionale şi Autostrăzi din cadrul CNADNR.

Florin Dascălu: A trebuit să luăm măsura perfect legală, să închidem Drumul Naţional pentru protecţia participanţilor la trafic, inclusiv pe strada A 2, pe care am închis-o progresiv, iniţial de la Bucureşti la Fundulea, apoi succesiv până la Drajna. Apreciem că odată cu expirarea codului portocaliu vom începe să deschidem progresiv drumurile care au fost închise.

Realizator: Aproape 20 de trenuri sunt anulate –  utilajele de dezăpezire de la CFR intervin în zonele cu probleme. Pe aeroportul internaţional Heneri Coandă nu sunt probleme majore. Traficul aerian se desfăşoară însă în condiţii de ninsoare abundentă şi vânt puternic. Nici o cursă nu a fost anulată, dar mai multe avioane au întârzieri.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 ianuarie