Vânt puternic şi ninsoare în Bucureşti

Vânt puternic şi ninsoare şi în capitală. Stratul de zăpadă depus îngreunează traficul rutier. Mai mulţi copaci au fost doborâţi şi câteva maşini avariate, iar semafoarele din unele intersecţii importante nu funcţionează.

Primarul general interimar Răzvan Sava a solicitat la Comandamenul de iarnă din această dimineaţă ca operatorii responsabili cu deszăpezirea să intervină cu toate utilajele din dotare, cu pluguri şi material antiderapant acolo unde este nevoie, pentru a menţine circulaţia pe străzile principale.

Răzvan Sava: Perioada critică este între 7:00 şi 11:00, cu viscol, intensificare a vântului şi căderi abundente de zăpadă şi noi am recomandat operatorilor de salubritate să suplimenteze atât numărul de utilaje cât şi forţa umană. Să nu existe niciun utilaj la ei în bază care să stea şi să nu fie în stradă.

În această noapte au căzut 16 copaci. De asemenea, au fost avariate 10 autoturisme, iar nouă persoane fără adăpost au fost cazate în căminele sociale. Răzvan Sava a cerut Administraţiei străzilor să remedieze semafoarele defecte, în special în marile intersecţii din capitală, de la Piaţă Victoriei, Piaţa Hurmuzachi, Mihai Bravu cu Vatra Luminoasă, Iancului, Olteniţei, Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Şoseaua Virtuţii la intersecţia cu Bulevardul Constructorilor, Bulevardul Dimitrie Cantemir cu Splaiul Unirii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 ianuarie