Întâlnire oficială între miniştrii român şi belgian ai apărării, la Bruxelles

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit joi, 21 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării al Regatului Belgiei, cu Steven Vandeput, ministrul belgian al apărării.
Discuţiile dintre cei doi înalţi oficiali au vizat aspecte privind cooperarea militară româno-belgiană atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul organizaţiilor internaţionale la care cele două state sunt parte, evidenţiindu-se deschiderea celor două părţi pentru consolidarea relaţiilor comune pe dimensiunea militară, prin identificarea unor proiecte concrete.
Ministrul Motoc a subliniat, în contextul discuţiilor privind pregătirea agendei summitului de la Varşovia, importanţa menţinerii principiilor de coeziune şi unitate ale Alianţei, accentuând rolul esenţial al consolidării prezenţei aliate pe flancul estic şi la Marea Neagră.
Totodată, ministrul român a menţionat că dezvoltarea securităţii şi apărării Uniunii Europene este o prioritate în arhitectura politicii de apărare a României, subliniind sprijinul activ al ţării noastre în eforturile de promovare a Uniunii ca actor credibil şi capabil în contextul internaţional de securitate.
Ministrul Mihnea Motoc a mulţumit omologului său belgian pentru sprijinul acordat României în urma evenimentului tragic de la clubul Colectiv din 30 octombrie 2015 prin transferarea a opt pacienţi grav răniţi în incendiu la Secţia de Arşi a Spitalului Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, unde au putut beneficia de tratament medical de specialitate.

http://www.mapn.ro-21 ianuarie